top of page

Τουρνουά Σκάκι Στο Σχολείο μας!



Την Κυριακή 07/04/24 πραγματοποιήθηκε τουρνουά Σκάκι, υπό την αιγίδα της σκακιστικής ακαδημίας «Ένωση Σπάρτης», και έλαβε χώρα στο σχολείο μας! Στο τουρνουά έλαβαν μέρος μαθητές του 7ου και του 9ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας με κέφι και πνεύμα ευγενούς άμιλλας!


Συμμετείχαν 27 παιδιά, χωρισμένα σε δύο ομίλους. Στον 1ο όμιλο συμμετείχαν σκακιστές της Ά,΄Β και ΄Γ τάξης και στο 2ο όμιλο, της ΄Δ, Έ και ΄ΣΤ τάξης. Η διοργάνωση αποτέλεσε μια σκακιστική γιορτή με τη συμμετοχή και την όρεξη των παιδιών! Οι μικροί σκακιστές αγωνίστηκαν σε 5 αγώνες ο καθένας, συλλέγοντας βαθμούς.


Βέβαια, τα πλεονεκτήματα που αποκόμισαν από την ενασχόλησή τους με το σκάκι και γενικότερα με τον αθλητισμό είναι το μεγαλύτερο βραβείο!


Αποτελέσματα:

1ος Όμιλος:

1η θέση: Πάττας Ορέστης

2η θέση: Δρόσος Δημήτρης

3η θέση: Κουμουκέλης Σωτήρης

2ος Όμιλος:

2η θέση: Μπακολουκάς Ορφέας

3η θέση: Πάττας Νικόλαος


1η θέση Ά Τάξης: Κουμουκέλης Κωνσταντίνος

1η θέση ΄Γ Τάξης: Καραθάνος Γιάννης

1η θέση ΄ΣΤ Τάξης: Τζιγκούρας Μάξιμος

1η θέση κορίτσι του τουρνουά: Ταχριλτζίδη Ύρια


Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους!


Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας.


Ευχαριστούμε θερμά τη σκακιστική ακαδημία '' Ένωση Σπάρτης'' και τον Κο Χάτογλου Νίκο και φυσικά τον δάσκαλο Σκάκι Κο Βαγγέλη Τριανταφύλλη για τη παρουσία τους και τη στήριξή τους να πραγματοποιηθεί το σκακιστικό τουρνουά!


Θέλω τέλος να επισημάνω στους παίκτες μας, στους μαθητές μας ότι σημασία δεν έχει το κύπελλο, το μετάλλιο ή το έπαθλο αλλά η συμμετοχή σας, γιατί η μαθησιακή σας αυτή διαδικασία συνεισφέρει στην πνευματική σας ανάπτυξη. Είναι και ένα εργαλείο που “δημιουργεί ανθρώπους με ολοκληρωμένη προσωπικότητα”.




14 views0 comments

Comments


bottom of page