top of page

Προβολή ταινίας '' The bang bang club''





O Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων σε συνεργασία με τον δάσκαλο του τμήματος φωτογραφίας Δημήτρη Σεϊταρίδη, σας προσκαλούμε στη προβολή της ταινίας ''The bang bang club'', το Σάββατο 27 Ιανουαρίου στις 20:00, στο χώρο του σχολείου μας . Η πρόσκληση απευθύνεται σε όλους τους γονείς του σχολείου και σε εφήβους άνω των 16 ετών.

Η διάρκεια της ταινίας είναι 106 λεπτά.








Λίγα λόγια για την ταινία:

Η ταινία The bang bang club αναφέρεται στην αληθινή ιστορία μια ομάδας τεσσάρων φωτορεπόρτερ, γνωστής και ως "The bang bang club", που δρούσαν στη Νότιο Αφρική κατά την περίοδο του Απαρτχάιντ, πιο συγκεκριμένα ανάμεσα στο 1990 και το 1994, από την αποφυλάκιση του Νέλσον Μαντέλα μέχρι τις εκλογές του 1994. Η ταινία είναι Καναδικής παραγωγής, σε σκηνοθεσία του Στίβεν Σίλβερ.


Πηγή έμπνευσης αποτέλεσε το αυτοβιογραφικό βιβλίο των Greg Marinovich και João Silva με τίτλο "The Bang-Bang Club: Snapshots from a Hidden War".


Το βιβλίο έγραψαν τα δύο επιζώντα μέλη του ομώνυμου γκρουπ, Greg Marinovich και Joaao Silva, που δημοσιεύτηκε το 2000. Δέκα χρόνια αργότερα μεταφέρθηκε και στο κινηματογραφικό πανί. Μέσα σε 300 σελίδες αφηγούνται την ιστορία τους ως μέλη του bang bang club, τις περιπέτειες που πέρασαν καλύπτοντας τα γεγονότα την περίοδο του Απαρτχάιντ και καταγράφοντας αξιομνημόνευτες στιγμές μέσα από τους φωτογραφικούς τους φακούς. Πέρα από συνεργάτες, υπήρξαν στενοί φίλοι και βίωσαν μαζί τα ηθικά διλήμματα που προέκυπταν όσο επιτελούσαν το έργο τους, την καταγραφή αληθινών γεγονότων. Για παράδειγμα, πότε πρέπει να κατεβάσεις τη φωτογραφική μηχανή; Πότε πρέπει να αφήσεις την αμερόληπτη στάση σου εν ώρα δουλειάς και να τρέξεις να βοηθήσεις; Πέρα λοιπόν από τις καθημερινές διαμάχες που είχαν καθήκον να καταγράψουν, έρχονταν αντιμέτωποι καθημερινά με τέτοια ηθικά διλήμματα.

69 views0 comments

Comments


bottom of page